Pitate se šta su kurje oči ?

To su ustvari zadebljanja na vašoj koži nastala usled trenja ili pritisaka. Javljaju se najčešće na stopalima ali ne retko i na rukama. 

Naša stopala trpe velike pritiske. Na njima se nalazi gotovo naša celokupna težina. Ukoliko nosimo tesnu, ili preširoku obuću, dolazi do trenja i pritisaka. Naša koža ima odbrambeni mehanizam, te nastaju zadebljanja na njoj, odnosno kurje oko. Osnovna razlika izmedju žulja i kurje oka je što kurje oko ima koren, ide dublje u kožu pa ga je teže odstraniti.  

Prirodni lek za kurje oči 

 Jabukovo sirće i crni luk rešiće ovaj problem. Potrebno je preseći na pola glavisu crnog luka i ostaviti da odstoji u sirćetu 4 do 5 sati. Zatim se luk stavlja preko kurjeg oka, te se zavije i ostavi preko noći. Ujutro noge operite u mlakoj vodi i ponavljate tretman tri noći. Nakon toga će kurje oko omekšati i biti lako za ukloniti.

 Kurje oko  - apotekarski lek

Najprodavaniji u poslednje vreme je flaster za kurje oko. Vrlo je delotvoran a uz to je pristupačne cene. On je kao i većina apotekarskih lekova na bazi salicilne kiseline, koja omekša kurje oko. Tri dana stavljajte flaster i na kraju uklonite kurje oko, ali izbegavajte oštre predmete poput skalpera.

Kurje oči se mogu uklanjati i hiruškim put, ali i laserima. Laserima je potrebno svega 5 minuta za ovakav tretman.

Da bi ste izbegli pojavu kurjih očiju, nosite adekvatnu obuću sa anatomskim ulošcima. Redovnim pranjem nogu i nošenjem pamučnih čarapa, izbećete ovu neugodnu pojavu.