[ Generalna ] 24 Oktobar, 2017 13:37

Da li se i vi mučite sa viškom kilograma? Pred svaki bitan dogadjaj stojite nezadovoljne pred ogledalom i kažete sebi od ponedeljka sam na dijeti. 

Možda je i vreme da učinite nešto za sebe. Zasigurno morate uvesti neke promene ukoliko želite rezultate. Držanje dijeta zna biti naporno, a često i veoma nezdravo. 

Umesto da držite stroge dijete, za početak iz svoje ishrane izbacite slatkiše i sokove. Zamenite ih voćem, grčkim jogurtom i orašastim plodovima. Posle mesec dana izgubićete nekoliko kilograma, tada iz ishrane izbacite sve namirnice na bazi belog brašna. Ovo će rezultirati gubitkom još nekoliko kilograma.

Pijte dosta vode, ubrzava metabolizam, pospešuje izbacivanje toksina i smanjuje apetit. Krećite se što više. Automobil koristite samo kada je neophodno. Penjite se stepenicama, umesto liftom. Trošite kalorije i zatežete žadnjicu.

Vežbajte kod kuće. Dovoljno je 5 minuta dnevno da se telo zategne.  

[ Generalna ] 21 Oktobar, 2017 11:44

Bliži se sezona prehlade i gripa. Mi najčešće posežemo za lekovima čim osetimo prve simptome. Trčimo do apoteke, kupujemo antibiotike iako ne bi trebali da ih pijemo bez da nam ih lekar prepiše.

Postoje adektvatna prirodna rešenja, koja će ojačati naš imunitet, sprečiti pojavu gripe, a ukoliko ste se već prehladili pomoći vam da ozdravite.

Ukoliko ste se već prehladili, mogu vam pomoći kupke i znojenje.  U jednakim razmerama pomešajte papriku, djumbir, klinčić u prahu sa malom kašičicom meda. Popijte pred spavanje.

Ukoliko vam je grlo crveno topli med i limun su vrlo delotvorni. Grgoćite što topliju tečnost, time ćete ubiti bakterije.

Protiv kašlja najbolji je propolis. Čak i kašičica meda pred spavanje može smiriti kašalj. Kurkuma i med su možda najbolji lek kada ste prehladjeni. Ova mešavina jača vaš imunitet, pa je je poželjno piti i kada niste bolesni.  

[ Generalna ] 05 Septembar, 2017 10:52

Većina od nas usled brzog tempa života jede na kioscima brze hrane. Kupuje grickalice, pije sokove i rezultat su suvišni kilogrami. Medjutim oni tek počnu da nam smetaju negde na proleće. Kao da se svi uplašimo predstojećeg godišnjeg odmora i pomisli da se trebamo skinuti u kupaći.

Promenite svoje navike. Izbacite sokovo i slatkiše iz ishrane. Što više se krećite. Forsirajte meso i povrće. Pijte što više vode. To će dati rezultate na duže staze. Ako ste ipak željni trenutnih rezultata dijeta sa jajima može biti jedno od rešenja a o njoj saznajte više ovde. Takodje praktikujte zeleni čaj umesto kafe.  

Redovna fizička aktivnost je neophodna za savršen izgled. Ako niste skloni vežbanju, šetajte svakodnevno 5 km. Ovo će uticati na vašu figuru, ali i na vaše zdravlje. 

[ Generalna ] 03 Septembar, 2017 17:36

 

Pitate se šta su kurje oči ?

To su ustvari zadebljanja na vašoj koži nastala usled trenja ili pritisaka. Javljaju se najčešće na stopalima ali ne retko i na rukama. 

Naša stopala trpe velike pritiske. Na njima se nalazi gotovo naša celokupna težina. Ukoliko nosimo tesnu, ili preširoku obuću, dolazi do trenja i pritisaka. Naša koža ima odbrambeni mehanizam, te nastaju zadebljanja na njoj, odnosno kurje oko. Osnovna razlika izmedju žulja i kurje oka je što kurje oko ima koren, ide dublje u kožu pa ga je teže odstraniti.  

Prirodni lek za kurje oči 

 Jabukovo sirće i crni luk rešiće ovaj problem. Potrebno je preseći na pola glavisu crnog luka i ostaviti da odstoji u sirćetu 4 do 5 sati. Zatim se luk stavlja preko kurjeg oka, te se zavije i ostavi preko noći. Ujutro noge operite u mlakoj vodi i ponavljate tretman tri noći. Nakon toga će kurje oko omekšati i biti lako za ukloniti.

 Kurje oko  - apotekarski lek

Najprodavaniji u poslednje vreme je flaster za kurje oko. Vrlo je delotvoran a uz to je pristupačne cene. On je kao i većina apotekarskih lekova na bazi salicilne kiseline, koja omekša kurje oko. Tri dana stavljajte flaster i na kraju uklonite kurje oko, ali izbegavajte oštre predmete poput skalpera.

Kurje oči se mogu uklanjati i hiruškim put, ali i laserima. Laserima je potrebno svega 5 minuta za ovakav tretman.

Da bi ste izbegli pojavu kurjih očiju, nosite adekvatnu obuću sa anatomskim ulošcima. Redovnim pranjem nogu i nošenjem pamučnih čarapa, izbećete ovu neugodnu pojavu. 

[ Generalna ] 03 Septembar, 2017 17:19
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.