[ Generalna ] 05 Septembar, 2017 10:52

Većina od nas usled brzog tempa života jede na kioscima brze hrane. Kupuje grickalice, pije sokove i rezultat su suvišni kilogrami. Medjutim oni tek počnu da nam smetaju negde na proleće. Kao da se svi uplašimo predstojećeg godišnjeg odmora i pomisli da se trebamo skinuti u kupaći.

Promenite svoje navike. Izbacite sokovo i slatkiše iz ishrane. Što više se krećite. Forsirajte meso i povrće. Pijte što više vode. To će dati rezultate na duže staze. Ako ste ipak željni trenutnih rezultata dijeta sa jajima može biti jedno od rešenja a o njoj saznajte više ovde. Takodje praktikujte zeleni čaj umesto kafe.  

Redovna fizička aktivnost je neophodna za savršen izgled. Ako niste skloni vežbanju, šetajte svakodnevno 5 km. Ovo će uticati na vašu figuru, ali i na vaše zdravlje. 

[ Generalna ] 03 Septembar, 2017 17:36

 

Pitate se šta su kurje oči ?

To su ustvari zadebljanja na vašoj koži nastala usled trenja ili pritisaka. Javljaju se najčešće na stopalima ali ne retko i na rukama. 

Naša stopala trpe velike pritiske. Na njima se nalazi gotovo naša celokupna težina. Ukoliko nosimo tesnu, ili preširoku obuću, dolazi do trenja i pritisaka. Naša koža ima odbrambeni mehanizam, te nastaju zadebljanja na njoj, odnosno kurje oko. Osnovna razlika izmedju žulja i kurje oka je što kurje oko ima koren, ide dublje u kožu pa ga je teže odstraniti.  

Prirodni lek za kurje oči 

 Jabukovo sirće i crni luk rešiće ovaj problem. Potrebno je preseći na pola glavisu crnog luka i ostaviti da odstoji u sirćetu 4 do 5 sati. Zatim se luk stavlja preko kurjeg oka, te se zavije i ostavi preko noći. Ujutro noge operite u mlakoj vodi i ponavljate tretman tri noći. Nakon toga će kurje oko omekšati i biti lako za ukloniti.

 Kurje oko  - apotekarski lek

Najprodavaniji u poslednje vreme je flaster za kurje oko. Vrlo je delotvoran a uz to je pristupačne cene. On je kao i većina apotekarskih lekova na bazi salicilne kiseline, koja omekša kurje oko. Tri dana stavljajte flaster i na kraju uklonite kurje oko, ali izbegavajte oštre predmete poput skalpera.

Kurje oči se mogu uklanjati i hiruškim put, ali i laserima. Laserima je potrebno svega 5 minuta za ovakav tretman.

Da bi ste izbegli pojavu kurjih očiju, nosite adekvatnu obuću sa anatomskim ulošcima. Redovnim pranjem nogu i nošenjem pamučnih čarapa, izbećete ovu neugodnu pojavu. 

[ Generalna ] 03 Septembar, 2017 17:19
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.